Fru Larsson – tvillingmamma

Hon har kräkts

Mitt stora hjärta har åkt på någon form av kräkis. Den kom i natt och hon har kräkts flera gånger under morgonen. Nu har det varit lugnt i några timmar och hon ligger nedbäddad i soffan med feber och tittar på Greta Gris. Min stora lilla tjej. Hon blir så liten och vill bara ha mamma men hon är ändå så stor och går självmant till toaletten och kräks när hon behöver. Jag trodde vi hade klarat oss från kräkis eftersom det har härjat på förskolan ett tag och vi har hållit Elsie hemma när det var som värst. Min skräck är att vi ska ligga däckade hela familjen samtidigt, jag menar vad gör man då när man har två bebisar? Vi spritar oss en massa men jag har hört att det enda som funkar mot magsjuka är klorin. Är det någon som vet om det stämmer?

Stefan är ute och promenerar med småtjejerna och det hade varit så skönt om vi hade kunnat gå ut allihop. Igår hade vi kalas här hemma så då var jag mest inne trots det härliga vädret.

Min fina tjej på vår altan. Snart ska vi lägga gräsmatta där bakom, kommer bli så härligt! I bakgrunden syns sjön som ligger precis nedanför oss.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Klorin eller virkon är det bästa. Handsprit kan vara ett komplement till noggrann handtvätt, men då måste den vara minst 85%ig, men som skrivits innan är god handhygien det viktigaste! Du måste få in viruset i munnen för att bli sjuk av det, så inga fingrar i munnen, håll dig på avstånd (om det går) när ngn kräks, stäng locket på toan vid spolning eftersom virus då kan virvla upp. Lycka till!

  2. Johanna

    Klorin är bäst om du vill hålla bort baciller i hemmet. Annars är det ju tvätta sig med tvål och vatten, egna handdukar och helst att den som har kräkis har egen toalett 😀
    Jag överlevde barnen kräkisar, vet inte vad jag gjorde. Tvättade händerna hysteriskt, drack en hutt med starka grejer, haha!

    1. lindanaemi

      Stefan var uppe med Elsie i natt när hon kräktes och jag tog hand om Majken och Molly. Men jag har spritat händerna hysteriskt idag. Ska kanske ta mig en hutt också 😉

stats